TweetThis Button

Sunday, September 6, 2009

Percaya Wat Pa Kat E-mail2 4ward Mengarut

Contoh e-mail 4ward mengarut kat inbox aku:


Lagi contoh e-mail 4ward berilmiah:

Ni e-mail x bleh blah;

Aku x paham kalo korang bleh percaya2 email cam ni. K, mcm na email 4ward memberi effect. Caranya:
1. Si X ngan niat jahat bwat email 4ward dan antar kat suma email yg ad.
2. Dengan sekejapnya, email 2 dh tersebar ke seluruh dunia.
3. Email 2 mesti Si X dpt blik. Setiap email 4ward, suma email address yg dpt email 2 akn didisplay kat email 4ward. So Si X dpt kumpul bnyak email address yg bru.
4. Bermula plan jahat Si X, maybe dia hack something base on email address yg dia dpt @ perkara x baik yg len.

Email2 4ward ni gak kadang2 berunsur fitnah. Sengaja ad pihak bwat crita tuk boikot something just untuk mensabotaj sesuatu pihak. Ni dah bleh masuk dalam kategori fitnah.

So jgn percaya sangat email2 4ward ni. Teknologi memang bagus tuk memberi ilmu @ memajukan biznez. Daripada krg 4ward ja email2 Si X, better krg sendiri yg bwat email sendiri yg maybe bersifat dakwah @ promosi biznez. Bkan saja dpt menambah pahala, Insya Allah dan dpt mengurangkn dosa.

2 comments:

ryuga_hideki said...

kalo dpt duit pun dr emel2 tuh...ntah dtg dr sumber mana...kalo hrm tggung la dosa senirik...

kay said...

Mmng, dlm dunia serba x ketahuan ni, mmng bnyak bnda yg bleh diragukan. kalo dh tahu sumbernya mmng haram, jgn dok gatai trima.

Followers Forever