TweetThis Button

Thursday, November 12, 2009

Trimas Kelate, Satu Dunia Dah Tahu

Dah beberapa hari Liga Malaysia menutup tirainya dengan N9 telah berjaya merangkul Piala Malaysia. Tahniah Nogori. Kejayaan N9 ni x lah sehebat dengan 'pencapaian' penyokong Kelantan pada mlm final piala. 'Pencapaian' penyokong Kelantan telah tersebar ke seluruh dunia dan http://soccernet.espn.go.com/ telah mengpost satu artikel pasal ni. Artikelnya kat bawah ni.


Malaysian FA and trouble club fined for stadium damage

The Malaysian Football Association (FAM) and league side Kelantan have been fined due to damage caused to the National Stadium during Saturday's cup final.

Malaysian daily The Star reported on Thursday that the FAM's disciplinary board had ordered its Stadium Board to pay 138,150 ringgit ($40,921) for the damage caused by Kelantan fans.

Kelantan, whose fans set fire to plastic seats in the stadium, let off fireworks and threw objects onto the pitch following their side's 3-1 defeat to rivals Negeri Sembilan, were fined 50,000.

It is not the first time that Kelantan have had been in trouble for their supporters' behaviour.

They were banned from playing home matches at their Kota Baru stadium in April after repeat disturbances during Negeri Sembilan games, including one where the visitors were trapped in their dressing room for two hours as fans ran amok.


Takat yg ak prasan, ni kali ke-2 Soccernet post somethings pasal M'sia. 1st post pasai kemantapan M'sia time lwn Chelsea. Artikel 2 puji persembahan skuad negara. Alih2 2nd post mcm ni plak. 3rd post maybe pasai kemegahan M'sia pas2 4th post balik ke kemundaran bola sepak sepak M'sia? Jangan 4th post 2 psai kelate g sudey.

Ni plak gambar2 penyokong Kelantan. Diambik dr album http://www.bharian.com.my ;





Mengikut pengakuan member kepada member yg merupakan penyokong Kelantan, dia x dpt beli tiket so dia just lompat pagar mcm org2 kat gambar atas.

Semangat penyokong2 Red Warriors ni memang telah memeriahkan Liga dengan memenuhkan stadium, tapi behave la skit. Pasni buang yg keruh dan ambil ja yg jernih. Meriahkan liga M'sia tapi behave la secara propesional.

3 comments:

whoiwannabe said...

aku sgt kecewa la bab2 camni...bleh plak ade org kite camni...kita nk lahirkn rakyat yg bfikiran kelas pertama...tp bile tiba bab bola sepak rakyat malaysia jd org yg sgt "bodoh"...dh le mmbuang masa satu hal, mmbuang duit 2 hal, xsedar diri 3 hal, n byk lg la hal2 yg mnjatuhkn maruah diri sendiri...

psl mmbuang masa, byk lg keje lain yg korg bleh wat, apehal ko nk tgk bola yg sebijik kat pdg yg dmainkn oleh 22 org skali tu? kalo korg yg main xkisah la jugak...sihat tubuh bdn...

psl mmbuang duit, smata2 nk tgk bola boleh lepak kat kdai mamak berjam2 smpai abes match...kalo yg x p kdai mamak tu still abes duit utk byr elektrik o tiket stadium...dh tu mrosakkn harta benda awam plak tu....jwb la korg nnti kat akhirat ye...

ni psl xsedar diri plak...dh le korg xtpilih nk wakil pasukan...korg lg wat malu psukn korg plak dgn mghancurkn harta benda org lain...xsilap aku ni kali ke 3 perkara seumpama ni tjadi...bukan "ter"jadi...mmg sengaja dbuat...ntah ape korg pk pon aku xtau...smpai gadoh2 psl bola sebijik...boleh dkategorikn sbg MANGKUK jugak la...

sori kalo tkasar bhsa, tsilap bicara...bukn ape, aku minat gak MAIN bola...n aku xminat jd FAN bola...sebabnye?sbb kalo aku jd FAN bola aku akan jd mangkuk jugak...

kite hidup ni bukn utk bmusuhn...kalo pkara kecil mcm bola pon boleh wat perang baik batalkan saje sumer match bola yg ade sluruh dunia ni...aman sket...

hrp dpt amik iktibar dr coretan yg agak pjg ni..wlaupon agak kasar, renung2kn lah...moga kita dberi ptunjuk dr Allah

sekian....terima kasih. :)

kay shafiQ said...

Nmpknya bru ku taw kta2 whoiwannebe lagi pedas yg ak sangkakn. Ak fan bola, tp x 'mangkuk' cam sodara who claim. Ak dok p stadium blkna umah kalo ad match n ak enjoy tngk bola dr segi match 2. Mmng x dinafikan penykong negri Kedah pown bermenteliti rendah tp x sampai nak merosakkan harta benda awam. Ak pown pernah lompat pagar msuk dlm pdg bersma2 ribuan penykg Kedah yg len time Kedah mmng Piala M'sia 2008, hehehe. The main problem, mmng menteliti rakyat M'sia sendri. Behave skit pas ni.

Anonymous said...

Ku rse org Egypt lg berfkran kelas ke-5. Memekak jer pg2, org nak tdo kot. 1 m'sia X egypt

Followers Forever